пʼятницю, 8 травня 2020 р.

         Доброго ранку, мої дорогі діти і батьки,           мій незабутній 4-А клас, клас моїх                   працьовитих бджоляток!
      Сьогодні останній день дистанційного навчання в школі, свято Останнього дзвоника і випуск учнів початкової школи. Не таким він мав бути, на заваді став карантин. Але ні він, ні погана погода не зіпсують нам святкового настрою. Адже попереду літні канікули, цікаві подорожі, нові зустрічі...5 клас і все життя!

  Мої майже дорослі діти...
  Сьогодні випускаю вас із рук,
  Нехай для вас любов, як сонце світить,
  а поруч буде найвірніший друг.

Свої сердечка ви для мене дарували,
секрети довіряли і думки.
Не слухались, бувало, але цінували!
Для мене ви- як квітів пелюстки.

Прийшла пора прощатись,
повертаю, колись дарованії крила і серця.
Я берегти в душі вас вірно обіцяю,
і зичу вам веселого життя!

Мої уже майже дорослі діти...
Сьогодні відпускаю вас із рук.
Бажаю вам лиш щастя зустрічати,
і як найменше " поперечних смуг"
      

Ваша Марія Феофанівна





  Доброго дня, шановні батьки і учні!
  Розпочнеться новий робочий тиждень з 12 травня.Діти будуть писати контрольну роботу з англійської мови.Текст контрольної роботи буде на сайті школи або у вайбері.
   13 травня буде контрольна робота з природознавства.Тому два дні я не буду турбувати вас уроками, гарно готуйтесь до контрольних робіт.
   Текст контрольної роботи з природознавства буде розміщений у нашому блозі.
       Бажаю успіхів!
           Стокові фотографії Квіти та роялті-фрі зображення Квіти ...





 9 Травня- свято зі сльозами на очах.
75 років назад наш народ здобув перемогу над фашистською Німеччиною.Нелегко здобули наші люди цю перемогу.Майже в кожну родину приходили похоронки.

 Втрати України в Другій світовій війні — прямі та непрямі людські та матеріальні втрати, які поніс український народ в період Другої світової війни.
Оцінка чисельно втрат в різних роботах суттєво відрізняється, починаючи від 5 млн до 7 млн загиблих громадян тодішньої Радянської України.
В виступі у зв'язку з 30 річчя визволення України від гітлерівських загарбників тодішнього першого секретаря ЦК Компартії України Володимира Щербицького була названа цифра 6750 тис. чоловік.
Пізніше людські військові втрати були визначені в 2,5 млн чоловік і 5,5 млн. — загиблих військовополонених і мирного населення. По відношенню до загальних втрат СРСР це становить 40-44%. З врахуванням вторинних демографічних втрат (померлі від хвороб і голоду, депортовані, емігранти, втрати у природному прирості населення), то втрати складуть приблизно 14,5 млн чоловік[1].
Було також зруйновано майже 700 міст (40% усіх міст Радянського Союзу, знищених війною) і 28000 сіл. Оцінка матеріальних збитків становила 285 млрд рублів (в цінах 1941 року) - понад 40% усього збитку СРСР.
У війні загинув кожен п'ятий українець. Серед військовослужбовців призову на літо 1941 року уціліли тільки 3% з загальної кількості.
Спалено 319 000 господарств, на Лівобережній Україні був зруйнований кожен четвертий будинок.
Виведено з ладу 5600 мостів, зруйновано 33 000 шкіл, технікумів, 18 000 медичних установ[2].
В матеріалах Прес-служби Президента України В. Януковича, поширених до Дня Перемоги в Німецько-радянській війні, втрати України в Другій Світовій війні визначаються як такі, що перевищили 10 млн чоловік [3].
Картинки по запросу фото до дня перемоги

Немає коментарів:

Дописати коментар